Kiderült, ki lesz a DK polgármester-jelöltje Nyíregyházán

Megosztás

Csütörtökön volt a nagy bejelentések napja az ellenzéki oldalon, ugyanis kiderült, hogy Gyurcsány Ferencék a Párbeszéddel megállapodva beállnak Karácsony Gergely mögé és ami nekünk még fontosabb, megszületett a DK-MSZP megállapodás is a közös ‘24-es polgármester-jelöltekről.

Megszületett a DK választási megállapodása az MSZP-vel is, mely Budapestre és “az egész országban számos településre kiterjed”.

Nagy meglepetések nincsenek, Gyurcsány Ferencék tudatták: a DK-MSZP szerződés “többek között tartalmazza a két párthoz tartozó hivatalban lévő polgármesterek újbóli indítását az egész országban”. Emellett a jelenleg nem ellenzéki irányítású fővárosi kerületek és vidéki települések egész sorában is döntöttek polgármesterjelöltek támogatásáról.

A listán egyebek mellett felfedezhetjük Jeszenszki Andrást, aki Nyíregyházán indul a polgármesteri székért és Máté Antalt, akire Nyírbátorban voksolhatunk jövőre.

Jeszenszki egy tősgyökeres nyíregyházi képviselő, akinek közéleti elkötelezettsége fiatalon kialakult, 26 évesen került először a városi közgyűlésbe. Húsz éve ugyanazon a helyen dolgozik pedagógusként, s életének mindkét meghatározó részét hivatásnak tekinti, nem munkának.

Édesapja révén evangélikus tirpák családba született, így sok szállal kötődik a szülőföldhöz. Sőt, magához a választókerülethez is, amit képvisel, hiszen gyermekeivel együtt ők már a negyedik nemzedék, akik a térségben laknak, a nagyszülőket is beleszámolva.

Kapcsolódó cikkek