Csecsemőgyilkosság Nyíregyházán: 13 év fegyház

Megosztás

Elképesztő brutalitás az anyától, pedig még most sem derült ki 100%-osan, hogy pontosan hogy ölte meg az újszülöttet és hol rejtette el.

A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét abban az ügyben, amelynek előzménye, hogy egy nő a nyíregyházi Bujtósi-tónál megszülte, majd megölte gyermekét.

Az első fokon eljárt Nyíregyházi Törvényszék 2023 októberében a vádlottat tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt 13 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A vádlott feltételes szabadságra nem bocsátható. Az ítélet ellen akkor az ügyész súlyosításért, a vádlott felmentésért, enyhítésért fellebbezett. 

Az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás szerint a vádlottnak 2020 októberében megállapították a várandósságát. Állapotáról a nő senkinek nem szólt, azt kifejezetten titkolta, egészségügyi ellátást nem vett igénybe. 2021 áprilisában egy parkba ment, ahol megszülte gyermekét. Az újszülöttet a szülés helyszínén ismeretlen módon megölte, a holttestet ismeretlen helyen elrejtette. A méhlepényt és a köldökzsinórt a szülés helyszínén hagyta, azt az arra járók találták meg és értesítették a hatóságot. A DNS vizsgálat megállapította, hogy a méhlepény a vádlottól származik. 

Az újszülött pedig azóta sem került elő.

Kapcsolódó cikkek