Így bénította meg a teljes vasútvonal forgalmát egy sínautót játszó BMW-s

Megosztás

Vannak, akik már a márkanév hallatán csak legyintenek. A sofőrtől nagyon jó lenne megtudni, hogy mégis mire gondolt a költő, amikor a vasúti átkelőhelyen egyszer csak a sínekre fordult és jobbra kezdett haladni, ameddig el nem akadt.

Döbbenetes, hogy mégis mi lehetett a célja a BMW sofőrjének, amikor autóját “sínbmw-nek” gondolva a vágány vonalán kezdett el haladni Sződliget és Göd között egy átjárónál. Ha nem akad el a gépkocsi, vajon mikor észlelte volna az óriási hibát. Ha pedig nem hibázott, hanem szándékosan hajtott a sínekre, akkor mégis miért tette?

A Balesetinfo képén is jól látható, hogy semmivel össze nem téveszthető, ahogy a vágányokon halad(t) a sofőr, az átjárót látva pedig szintén eltéveszthetetlen, még sötétben is. A hozzászólók próbálták humorosra venni a dolgot, bár volt, aki éles kritikával megjegyezte, “ezt a márkát tényleg 90%-ban szellemi fogyatékosok vezetik…” – az általánosítással természetesen mi magunk nem értünk egyet. A vasútvonal egyébként alapból erős forgalmát viszont igen hosszú időre lebénította.

Volt, aki szerint a márka a Bayerische MotorWonat rövidítése. Olyan is akadt, aki felvetettek, lehet, hogy a BMW-s félreértette, amit a barátnője kért tőle. “Kijössz a vonatom elé?” Megtette. Igazi gavallér. Meg nem erősített információk szerint egyébként a sebesség nem megfelelő megválasztása is okozhatta az esetet. Egy szemtanú elmondása alapján ugyanis a kettes vágány felől igencsak nagy sebességgel érkezett a vasúti átjáró előtt a kanyarba. Kiegyenesítette a kanyart és a síneken kötött ki, legalábbis a szemtanú szerint.

Akkor viszont tényleg nagy lehetett a sebesség, ha még a síneken is ilyen hosszan haladt tovább.

Kapcsolódó cikkek