Mi javasolhatjuk a rendőrségnek, hol mérjék egy teljes napon át a járművek sebességét Szabolcsban

Megosztás

Ez sem sűrűn történik meg, hogy a rendőrök a lakosságot kérdezik erről, de április második felében lesz egy teljes nap, amikor bizonyos útszakaszokat teljes egészében megfigyelnek, ez alól Szabolcs-Szatmár-Bereg megye sem kivétel.

Az egész Európát érintő sebességellenőrzési kampányhoz kapcsolódva a magyar rendőrség is Speedmarathont tart 2024. április 19-én 6 és április 20-án 6 óra között, amelynek során valamennyi sebességmérő eszközt bevetve próbáljuk visszaszorítani a gyorshajtást – írja a Police.hu.

A korábbi évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az akció napján az ellenőrzött járművezetők 95%-a az előírásoknak megfelelően választotta meg a sebességét. A korábbi évek gyakorlatához hasonlóan az ellenőrzési helyek kijelölése során a lakosság véleményét is szeretnénk figyelembe venni, ezért idén is várjuk a javaslatokat arra vonatkozóan, hogy hol legyenek sebességellenőrzési pontok.

Javaslataikat 2024. április 8-án 12 óráig várjuk az erre a célra létrehozott e-mail címen:

Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye [email protected]

A lakosság jelzései alapján, illetve a javasolt helyszínek adottságainak ismeretében a vármegyei rendőr-főkapitányságok jelölik ki a pontos helyszíneket és időpontokat, amelyről a honlapunkon tájékoztatást fogunk adni – írja a Rendőrség. Az ellenőrzés elsődleges célja a sebességtúllépés veszélyességének tudatosítása, ugyanakkor a rendőrök a kampány során más jogsértésekkel szemben is fellépnek.

A gyorshajtás az egyik legnagyobb tényezője a halálos baleseteknek. A 24 órás Speedmarathon csak az egyik összetevője annak a stratégiának, melynek a célja a halálos balesetek számának csökkenése és Európa útjainak biztonságosabbá tétele.

Kapcsolódó cikkek