Nem segíthet a VAR a Nyíregyházának a kupa elődöntőjében a Fradi ellen

Megosztás

Ne gondoljunk semmilyen összeesküvéselméletre, egyszerűen a mérkőzésnek helyet adó stadionban nincs kiépítve a rendszer.

A Mol Magyar Kupa elődöntőjében Nyíregyháza–Ferencváros mérkőzést rendeznek április 24-én. Mivel az NB II-ben listavezető Nyíregyháza a saját stadionja elkészültéig Balmazújvárosban játssza bajnoki mérkőzéseit, a Nemzeti Sport arról érdeklődött a Magyar Labdarúgó-szövetség sajtóosztályánál, lesz-e videóbíró-rendszer (VAR) a kupamérkőzésen.

„A VAR-rendszer minden olyan helyen használható, ahol ezt már korábban felmérték és minden feltétel adva van a rendszer működéséhez – válaszolta Sipos Jenő, az MLSZ szóvivője. – A Nyíregyháza a hivatalos csatornáján jelezte, hogy a következő, Ferencváros elleni Mol Magyar-kupa mérkőzését is a már eddig is hazai pályaként használt balmazújvárosi stadionban kívánja megrendezni, ahol a VAR-rendszer nem működtethető. A másik elődöntő-mérkőzés helyszínén (Paks) – mivel a VAR szempontjából is minősített stadion – a rendszer működése megoldott.”

Kapcsolódó cikkek