Széleskörű összefogás a leukémiát legyőző, de most agydaganattal harcoló nyíregyházi kislányért

Megosztás

A harmadikos kislány gyermekkora eddig betegeskedéssel és a kórok ellen vívott harccal telik. A leukémiát legyőzte, ám most agydaganattal küzd. A helyiek összefogtak Szofi gyógyulásáért.

Veres Szofinál a nyíregyházi Túróczy Zoltán Evangélikus Óvoda és Magyar-Angol Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola harmadikos diákja, megküzdött a leukémiával, azonban gyógyulás után kiderült, agydaganatban szenved. A kislány gyógyulásáért egyre többen fognak össze, mert további gyógykezelését csak az Egyesült Államokban vállalják. A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség bejelentette, hogy csatlakoznak Leukémiás Gyermekekért Alapítvány és a Magyar Népmeséért Alapítvány adománygyűjtéséhez, amit Veres Szofinak ajánlanak fel.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kézilabda Szövetség arra kérte a tagszervezeteit, hogyha módjuk van rá támogassák Szofi gyógyulását, hiszen a tengerentúli, houstoni kezelés költsége várhatóan meghaladja majd a 100 millió forintot.

Szofi vasárnap délelőtt, a vármegyei kézilabda szövetség meghívására a nyíregyházi Zelk Zoltán Általános Iskolába látogatott el, ahol a rábízták az U-10-esek számára kiírt verseny első kezdődobását.

A vasárnapi versenynap első mérkőzésén a Marso TCE – Nyíregyháza egyes és kettes csapata csapott össze, ennek a kezdődobását végezte el Veres Szofi. Megható pillanatot a szurkolók és a találkozó résztvevői is egy hatalmas tapssal honoráltak. A versenynap során a szurkolóknak lehetőségük nyílt adományt dobni a tornacsarnokban bejárati ajtaja előtt kihelyezett adománydobozba – írja a Nyiregyhaza.hu.

Kapcsolódó cikkek