Kirúgták a nyíregyházi kórház szülész főorvosát, mivel botrányosan trágár kommenteket írt Cseh Katalinnak

Megosztás

Előbb csak megindult a vizsgálat Kornafeld János ellen, aki minősíthetetlen stílusú hozzászólásokkal bombázta Cseh Katalint a Gazprom-Fradi üggyel kapcsolatos véleménye miatt, aztán a nőgyógyász munkáltatója, a kórház gyorsan cselekedett: miután tisztázódott, hogy valóban ő írta a vállalhatatlan megjegyzéseket, azonnali hatállyal menesztették állásából a doktort.

Édesmama pedig tegyen lépéseket, hogy a vaginádon keresztül fordítson ki, s úgy húzzon a saját nyakadba baromarc’…ha már nem sz*pta le inkább édespapát…anno!

– ezt a kommentet biggyesztette egy férfi Cseh Katalin momentumos EP-képviselő pénteki, a Gazprom–Fradi-szponzorációs Facebook-posztja alá. A férfi azonban nem állt meg itt, a saját kommentjére válaszolva folytatta:

Tudtam volna szakszerüen használni a kedvenc játékodat, a botmixert is esetedben…akár 9 hónapos magzati korodban is…

A kommentek már önmagukban is alkalmasak a nyugalom megzavarására, a Telex viszont azt is kiszúrta, hogy mindezt

Kornafeld János, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórház egyik szülész-nőgyógyásza írta.

Gyorsan biztossá vált, hogy Kornafeld a nyíregyházi Jósa András tagkórház csoportvezető főorvosa. A kommentekről képernyőfotót is készült, amire a közintézmény így reagált: „Felháborodással szembesültünk a bejegyzésekre. Etikai és morális kérdéseket is felvetnek az inkriminált kommentek, így intézményünk vezetése Etikai Bizottsághoz fordul, hogy tisztázza, milyen események állhatnak a bejegyzés mögött, beleértve azt az esetet is, hogy valaki visszaélhetett-e az említett orvos profiljával. A vizsgálat lezárultáig az érintett orvost felfüggesztettük”.

A vizsgálatot viharos gyorsasággal lefolytatták és immáron hivatalosan bejelentették, hogy az orvos munkaviszonyát azonnali hatállyal meg is szüntették a kórházban.

Az események után kiderült: Kornafeld stílusa nem csak ebben az egy esetben volt problémás: rengeteg nő panaszkodott rá az internet különböző fórumain az elmúlt években.

Kapcsolódó cikkek