Ungár Péter is beszólt Karácsony listájára, be is indult egy kommentháború

Megosztás

Az LMP társelnökének leginkább az nem tetszik, hogy nemcsak gyanúsítottak vannak a főpolgármester listáján, hanem “az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is”. Tovább száguld a kampány.

„A többi budapesti listát kritizáló Karácsony Gergely listáján nemcsak gyanúsítottak vannak, hanem az ellenzék sikeres polgármestereinek győzelmét veszélyeztető jelöltek is, akik Józsefvárosban Pikó, Ferencvárosban Baranyi ellen indulnak DK-s vagy MSZP-s színekben. Hogy is van ez?” – fogalmazott Facebook-oldalán Ungár Péter.

Az LMP társelnöke megjegyezte:

Amikor a kutyák csinálják Óbudán, ha Magyar Péter csinálja Szaniszló Sándor ellen a 18. kerületben, vagy ha az LMP mer kihívót állítani a fővárosban, az rögtön betolakodó, a Fidesz kottájából játszik, és megosztja az ellenzéket – ezt a lemezt mindenki ismeri. Viszont amikor valaki DK-s vagy MSZP-s színekben indul rá sikeres polgármesterekre, akkor még helyet is kap Karácsony Gergely listáján, mint Árva Péter vagy Szili-Darók Ildikó.

A politikus hangsúlyozta, „ha Karácsony Gergely nem csak szavakban és Facebook-videókban támogatja Pikót és Baranyit, haladéktalanul lehúzza ezt a két személyt a listájáról. Ha nem, akkor tudjuk, mennyit ér a szava ez ügyben is”.

Ungár Péter posztja alatt Árva Péter egy kommentben kifejtette: „Megtiszteltetés a figyelem, amit rám fordítasz. Pár pontosítás. Én abban a körzetben indulok, ahol születtem, és ahol élek, és ahol 2019-ben a teljes ellenzék, így az LMP támogatásával is mandátumot szereztem. Aki rám indul az az LMP-s Süveg Anna, akinek nincs semmilyen helyi kötődése. “

Árva Péter végül azt szúrta oda Ungár Péternek:

Nem az a kérdés, hogy én miért vagyok a listán, hanem hogy ti miért támogatjátok Baranyit.

Arató Gergely, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője is felbukkant a poszt alatt, arról érdeklődve, hogy „a Zuglóban a hivatalban lévő polgármester ellen induló, és a fővárosi LMP listáján szereplő Vida Attila miért nem szerepel a felsorolásban?” (via Index.hu)

Kapcsolódó cikkek