Rengeteg kutyus vár gazdára a nyíregyházi állategészségügyi telepen

Megosztás

Családi Örökbefogadási Napra várták az érdeklődőket pénteken a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen. Az érdeklődők azon túl, hogy gazdira váró kutyusokkal találkozhattak, több érdekes programon is részt vehettek.

Volt többek között vakvezető és rendőrségi járőrkutya bemutató, valamint a NAV keresőkutyáinak munkáját is megismerhették. A gyerekeknek játékos vetélkedővel készültek, a helyi könyvtár pedig állatbarát könyvajánlóval vett részt a nyílt napon.

Közel hatvan kutya vár gazdira a Nyíregyházi Állategészségügyi Telepen. Annak érdekében, hogy közvetlenebb módon megismerjék az állatokat, Családi Örökbefogadási Napot szerveztek a Szállási úton a napokban. Érdemes tudni, hogy az itt élő kutyák külső és belső élősködők ellen kezelve vannak, életkoruknak megfelelő oltásokkal és chippel is rendelkeznek. Az örökbefogadás legfontosabb feltétele a kölcsönös szimpátia a kutya és a leendő gazdi között.

Sikeres kezdeményezés

Korábbi években is szerveztek már nyílt napot a telepen, azonban most különböző programokkal is készültek a leendő gazdáknak, különböző kutyás bemutatók és játékos vetélkedők várták a résztvevő családokat.

Szerencsére elég sikeresnek mondható ez a kezdeményezésünk, amit évről évre megszervezünk. Sok esetben előfordul, hogy nem konkrét örökbefogadási szándékkal látogatnak ki hozzánk a telepre, csak érdeklődnek, még csak érlelődik az emberekben az örökbefogadási szándék. Sokszor belőlük lesz a tényleges örökbefogadó. Reméljük, hogy a mostani rendezvényünk után is sok kutya talál gazdára” – nyilatkozta Rónaszéki Péter, a NYÍRVV állategészségügyi csoportvezetője.

Modern körülmények

A Szállási úton modern körülmények között élhetik mindennapjaikat az állatok. Az önkormányzat több, nagyobb volumenű fejlesztést is végrehajtott itt az elmúlt években, pályázati forrásokból több millió forintot fordított az állategészségügyi telep korszerűsítésére. Idén tavasszal pedig a PCAS Állatmentő Egyesület tíz darab kutyaházat is ajándékozott a telepnek, amelyek jól mosható, strapabíró, hőszigetelt menedéket biztosítanak a négylábúak számára. A Szállási úton fontos feladatokat látnak el az itt dolgozók, azon túl, hogy begyűjtik a kóbor ebeket, 14 napig megfigyelés alatt tartják őket, ezzel is elkerülve a betegségek terjedését. A telepen az állatokat humánusan tartják, saját orvosi rendelőben gondoskodnak a sérült és beteg állatok gyógykezeléséről – számolt be erről a Nyiregyhaza.hu.

Kapcsolódó cikkek