Milyen a Nyíregyházi Tófürdő vízminősége?

Megosztás

A szezon előtti mintavételt követően havonta újabb ellenőrzéseket végeznek az illetékes szervek, akik nem találtak kifogást, a Tófürdő vize alkalmas a fürdőzésre.

Májusban több hír megjelent a Tófürdő vízminőségét illetően egy kedvezőtlen besorolásról, ez azonban nem azt jelenti, hogy jelenleg a víz minősége kifogásolt, közölte a nyiregyhaza.hu. 2014 és 2024 májusa között összesen 53 alkalommal vettek vízmintát a Tófürdőből, melyek során mindössze 4 esetben volt a megengedett felső értéktől való eltérés. A többi 49 esetben az enterococcus szám jelentősen a megengedett érték alatt volt, tehát elmondható, hogy a nyíregyházi Tófürdő vízminősége az elmúlt 10 évben gyakorlatilag folyamatosan kiváló, ennek ellenére a 4 évre visszamenőlegesen történő átlagszámítás ezt a képet jelentősen rontja egy-egy kiugró érték miatt. Jelenleg hetente történik vízmintavétel, melyet egy akkreditált független laboratórium végez.

Matavovszky Dániel, a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója hétfőn elmondta, hogy idén hetente ellenőrzik a vízminőséget. “A mai napon is megtörtént a reggeli órákban. Ezeket az eredményeket közzétesszük a honlapunkon, illetve a fürdő bejáratánál. Örömmel tájékoztathatom a nyilvánosságot, hogy kifogástalan a Tófürdő vízminősége. Az idei évben végzett összes vízminta messze-messze a határértéken aluli, úgyhogy biztonságos a tó vize és örömmel ajánljuk a strandolóknak”

Fotó: aquariusspa.hu

Kapcsolódó cikkek