Negatív rekord a MÁV-nál: még hosszabb a menetidő a csigaember vonalán

Megosztás

Még a csiga is beelőzte a Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonatot 2018-ban. Az erről készült videó bejárta az országos sajtót. A Mátészalka Leaks így kívánta felhívni a figyelmet arra, hogy a rendszerváltás óta egyik politikai erő sem tett igazán a Mátészalka-Debrecen vasútvonal állapotának a javításáért. “Az elmúlt 25 év során, töretlen volt  a fejlődés a Budapest és Mátészalka, illetve a Budapest  és Vásárosnamény közötti vonatközlekedésben, negatív irányban, derült ki egy 1998.november 27-i újságcikkből. A Budapest és Mátészalka közötti távolságot  akkor még 239 perc alatt tette meg az Intercity, mára erre már 254 percre van szükség.” – írják bejegyzésükben.

Azóta pedig a helyzet nemhogy javult volna, de csak tovább romlott. Eddig 2023 decemberéé volt a rekord 2985 perc késéssel, ám idén júliusban egyéni rekordot döntött a MÁV: a múlt hónapban 4529 percet késtek a szakaszon járó vonatok. 

mateszalka leaks csiga futam v2

A napokban még a csiga is beelőzte a Mátészalka és Debrecen között közlekedő személyvonatot, amelyről videó is készült. A humor eszközével arra szerette volna a Mátészalkaleaks civil csoport ráirányítani a figyelmet, hogy a rendszerváltás óta egyik politikai erő sem tett igazán a Mátészalka-Debrecen vasútvonal állapotának a javításáért, és mára már halaszthatatlanná vált a vasútvonal teljes átépítése.Éves szinten 825 ezer alkalommal veszik igénybe a vasútvonal szolgáltatásait.

Kapcsolódó cikkek