Kovács Richárd olimpikon ökölvívót köszöntötték Nyíregyházán

Kovács Richárd

Megosztás

Pénteken ünnepélyes fogadtatásban részesítette Kovács Richárd ökölvívót, a párizsi olimpián ötödik helyet szerzett ökölvívót a Nyíregyházi Vasutas Sport Club (NYVSC) és a város vezetése . A 26 éves sportoló az 63,5 kilogrammos súlycsoportban szerepelve ért el pontszerző helyet, ezzel beírva magát a magyar ökölvívósport történetébe.

A városi stadion edzőtermében tartott meglepetés-ünnepségen Kovács Richárdot és edzőjét, Nagy Lajost sporttársak, barátok, ismerősök és a helyi vezetők fogadták. A jelenlévők vastapssal köszöntötték az olimpikont, kifejezve elismerésüket és büszkeségüket. Az ünnepség keretében egy hatalmas, az olimpiai öt karikával díszített tortával, pezsgővel és emlékplakettekkel lepték meg a sportolót és edzőjét.

Horváth András, az NYVSC szakosztályának elnöke köszönetet mondott Kovácsnak és Nagy Lajosnak a klubért és a városért tett erőfeszítéseikért. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere beszédében kiemelte a tehetség, az elszántság és a jó edzői munka fontosságát a sikerhez vezető úton. Az alpolgármester reményét fejezte ki, hogy Kovács még egy olimpián képviselheti az NYVSC színeit, hangsúlyozva, hogy a város büszke rá, függetlenül az elért helyezéstől.

Kovács Richárd meghatottan nyilatkozott az ünnepségről, kiemelve, mennyire jólesik számára az elismerés és a megbecsülés.

Az olimpiai szereplését értékelve elmondta, hogy bár eredetileg éremért szeretett volna küzdeni, nincs hiányérzete, hiszen a világ élvonalában mérettethette meg magát. Beszámolt arról is, hogy az első, Hardy Garside ellen megnyert mérkőzésén valószínűleg kiújult egy korábbi vállsérülése, ami befolyásolhatta teljesítményét a későbbi, Sofiane Oumiha elleni negyeddöntőben.

A sportoló megosztotta, hogy gyermekkori álma volt olimpián bokszolni és ott jól szerepelni, amit sikerült is megvalósítania. Jövőbeli terveiről szólva elmondta, hogy civilben testnevelés és történelem szakos tanárként dolgozik, és mindenképpen vissza szeretne térni a tanításhoz. Ugyanakkor hangsúlyozta, hogy nem tervezi abbahagyni az ökölvívást, bár konkrét döntést még nem hozott a sportolói karrierje folytatásáról.

A történelem- és testneveléstanárként dolgozó Kovács jelenleg pihenni és feltöltődni szeretne, mielőtt higgadtan döntene a jövőjéről. Emellett várja a közelgő orvosi vizsgálatot, amely tisztázhatja vállsérülésének pontos természetét és súlyosságát.

Kapcsolódó cikkek