Leszedte magáról a nyomkövetőt, gondolva hogy ezzel kihúzza magát a házi őrizet alól

Megosztás

A rendelkezésre álló adatok szerint a vádlott április 27-éről 28-ára virradó éjjel bement egy jászladányi ingatlan udvarára. A garázs lemezburkolatát megbontotta, majd a garázsban levő autó bal első ablakát betörte és az utastérből ellopott egy USB fejegységet, hangfalat, erősítőt, valamint különböző tárgyakat több, mint 42 ezer forint értékben. A Jászberényi Rendőrkapitányság rendőrei még aznap elfogták a vádlottat és őrizetbe vették.

A Szolnoki Járásbíróság nyomozási bírája április 30-án a bűnügyi felügyeletét rendelte el a férfinek. A bíróság előírta, hogy a vádlott lakóhelyét csak külön engedéllyel hagyhatja el, illetve rendelkezett arról is, hogy a mozgását nyomon követő technikai eszközzel ellenőrizze a rendőrség.

Sokáig nem bírta magán elviselni a vádlott a nyomkövető eszközt, mert május 5-én a délutáni órákban elhatározta, hogy semmibe veszi a bíróság előírásait, a nyomkövető eszközt megrongálva eltávolította a testéről annak érdekében, hogy kivonja magát a bűnügyi felügyelet alól. Rövid idő elteltével a nyomozó hatóság tagjai ismét elfogták a terheltet és őrizetbe vették, majd a bíróság elrendelte a letartóztatását.

Az ügyészség lopás vétségével és fogolyszökés vétségével vádolja az azóta is letartóztatásban levő férfit, akivel szemben végrehajtandó fegyházbüntetésre és közügyektől eltiltásra tettek indítványt.

Kapcsolódó cikkek