Börtön várhat az adománygyűjtő dobozt feltörő szolnoki férfire

Megosztás

A Szolnoki Járási Ügyészség lopás vétsége miatt emelt vádat azzal a 27 éves szolnoki férfivel szemben, aki idén tavasszal egy szolnoki postán adománygyűjtő dobozt tört fel és lopta el a benne lévő pénzt.

A vádirat szerint a 27 éves szolnoki férfi május 5-én 8 óra körül egy szolnoki postahivatal ügyfélterében, egy magyar segélyszervezet részére kihelyezett adománygyűjtő doboz tetejét betörte, majd az így keletkezett résen egy nála lévő fadarabbal a dobozból 13.000 forintot ellopott.

A férfi többszörösen is büntetett, korábban már rablás és lopás bűntette miatt is elítélték, jelenleg is több büntetőeljárás folyik ellene vagyon elleni bűncselekmények miatt.

A járási ügyészség a büntetett férfivel szemben börtönben letöltendő szabadságvesztés büntetés kiszabására, közügyek gyakorlásától eltiltásra, illetve az ellopott pénz erejéig vagyonelkobzásra tett indítványt a vádiratában.

Az ügyben a Szolnoki Járásbíróság fog döntést hozni, közölte dr. Ocsovai Ágnes, főügyészségi ügyész, helyettes sajtószóvivő (Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Főügyészség).

Képünk illusztráció

Kapcsolódó cikkek