Életveszélyes sérülést okozott 7 hónapos kisgyermekének a szabolcsi lány, aki 14 évesen hozta világra a kisfiút

Megosztás

Mérgében bántotta a picit, amiért az éppen egy etetéskor nem fogadta el az ételt. A nagymama vette észre, hogy a gyermek sírása és viselkedése teljesen eltér a szokottól, a kórházban pedig kiderítették, mi okozta a kisgyermek súlyos sérülését.

A vádirati szerint a fiatalkorú 13 évesen elégtelen családi körülményei miatt állami nevelésbe került, azonban az iskolából folyamatosan igazolatlanul hiányzott, és a gyermekotthonból is elszökött. Ekkor ismerkedett össze az akkor még szintén fiatalkorú barátjával, akitől teherbe esett (számításaink szerint még 13 évesen), és 2022 márciusában egy kisfiúnak adott életet.

Amikor a gyermek apja betöltötte a 18. életévét a kisfiú a háztartásába került, és ekkortól a nagyszülők otthonában a fiatalok közösen nevelték a csecsemőt.

2022. október 24-én a gyermek felügyeletét az akkor 15 éves lány látta el. A fiatal anya délután a hét hónapos csecsemő etetéséhez kezdett, azonban a gyermek az ételt nem akarta elfogadni, amin a vádlott feldühödött, és a kisbabát két kézzel megemelve erősen megrázta. A kisfiú hangosan sírt, ezért őt az anyja a kiságyba fektette. A sértett szokatlan sírását meghallva a nagymama a gyermeket a kiságyból kivette, és észlelte, hogy a kisfiú elernyed, a fejét nem bírja megtartani, hányt, ezért haladéktalanul orvosi segítséget kért.

A gyermek koponyájában, a megrázás miatt bevérzés keletkezett, amely életveszélyes állapotot idézett elő, a súlyosabb következmény elmaradása csak a szakszerű orvosi beavatkozásnak köszönhető. A főügyészség a fiatalkorú elkövetővel szemben életveszélyt okozó testi sértés miatt emelt vádat, és vádiratában vele szemben végrehajtásában felfüggesztett fogházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy a törvényszék a pártfogó felügyeletét is rendelje el. (Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség)

Kapcsolódó cikkek