A szabolcsi férfi többmilliós vagyonát próbálta leplezni, de nem jött be a trükk

Megosztás

Úgy gondolta, ha semmilyen komolyabb vagyontárgy nincs a nevén, akkor majd megúszhatja. A NAV azonban a végére járt a dolognak és rájött több turpisságra is, így nem ússza meg, behajtják hatalmas adótartozását.

Jelentős összegű adótartozásától akart szabadulni egy Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei férfi, aki megpróbálta eltitkolni a vagyonát a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) elől.

A férfi többmilliós adótartozásának végrehajtását úgy akarta elkerülni, hogy semmilyen vagyontárgy nem volt a nevén. Ezzel azonban nem sikerült félrevezetnie az adóhatóságot, mivel a NAV rendkívül széles adatbázisra támaszkodhat: nemcsak a korábbi ingó és ingatlanértékesítéseket látja, hanem más, vagyonelemet nyilvántartó hatóságok adatait is.

Most a rendőrség nyilvántartása buktatta le a férfit, ugyanis öt lőfegyverre és érvényes fegyvertartási engedélye is volt. Az információ birtokában az átvizsgált helyszínen milliós értékű fegyverek, távcsövek és lőszerek is előkerültek, melyeket a NAV munkatársai lefoglaltak.

A fegyver különleges szabályozás alá esik, ezért a NAV bizományos útján értékesítette a rejtegetett tárgyakat, hogy mérsékelje a költségvetésnek okozott hiányt. (NAV)

Kapcsolódó cikkek