Nagy változás előtt áll a Mátészalkaleaks

Megosztás

Informális csoportból bejegyzett kilenc év után civil szervezetté alakulnának.

A Mátészalkaleaks ezt saját közösségi oldalán jelentette be.

“Kedves Követőink! Kilencedik éve működünk informális csoportként, amely azt jelenti, hogy nem vagyunk bejegyzett civil szervezet. Ez sok hátránnyal jár, hiszen csak olyan pályázatokon tudunk elindulni, amelyeken informális csoportok is indulhatnak, vagy befogadó szervezetet kell keresnünk egyes pályázatoknál, amely nem könnyű. Informális csoportként csak egy -két pályázaton tudunk elindulni évente, ahhoz, hogy még többet tudjunk segíteni, sokkal több pályázaton tudjunk indulni, az szükséges, hogy bejegyezzék a MátészalkaLeaks-et.

Most nyílt egy lehetőség ahhoz, hogy bejegyzett civil szervezetté alakuljunk. Egy már működő civil szervezet teljes vezetősége úgy döntött, hogy nem folytatják tovább, az Ő bejegyzett civil szerveződésüket vennénk át és alakítanánk MátészalkaLeaks csoporttá.

Pár hete próbáltunk olyan ügyvéd segítségét kérni, aki segítene nekünk ezt a procedúrát egy jelképes összegért lebonyolítani, de nem jártunk sikerrel. Több helyről kértünk be ajánlatot, a legolcsóbb százezer forintos, ennyiért vállalnák a teljes lebonyolítást.

Ha mégis akadna olyan ügyvéd, aki egy jelképes összegért segítene, váruk jelentkezését. Amennyiben nem lesz jelentkező, megpróbáljuk összegyűjteni a szükséges összeget.”

Kapcsolódó cikkek