Karácsony visszautasította, hogy szerepeljen az ATV főpolgármester-jelölti vitájában

Megosztás

Media1 birtokába került egy levél, amelyet Simon András, Budapest Főváros Polgármesteri Hivatalának kommunikációs igazgatója írt, és amelyben Karácsony Gergely kommunikációs igazgatója arról tájékoztatja az ATV vezérigazgatóját és hírigazgatóját, hogy Karácsony Gergely nem venne részt a csatorna főpolgármester-jelöltek számára szervezett élő, Voks 2024 című vitaműsorában.

Habár Karácsony „fontosnak és hiánypótlónak tartja, hogy az ATV választási viták megrendezésével segíti nézői eligazodását”, de ő már igent mondott arra, hogy a Partizán vitaműsorában szerepeljen május 31-én. Emellett pedig nem tartaná szerencsésnek, ha több főpolgármester-jelölti vita is lenne.

„Most úgy látom hitelesnek, hogy egy vita legyen, az, amelyikre a főpolgármester élő műsorban mondott igent” – mondta Karácsony.

Vitézy Dávid Facebook-oldalán reagált Karácsony visszalépésére: 

“A friss sajtóhírek szerint Karácsony Gergely tegnap teljesen mondvacsinált indokokkal lemondta az ATV által szervezett főpolgármester-jelölti vitát. Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől.

A Partizán sokakat elér, örömmel fogadtam el Gulyás Márton meghívását, de egy internetes csatorna messze nem ér el mindenkit.

Karácsony Gergelyt ezúton is tisztelettel kérem, ne meneküljön a viták elől, gondolja ezt át újra és fogadja el akár a most visszautasított ATV, vagy akár a korábban már általa elhárított RTL felkérését. Legyen lehetősége a csak tv-csatornákról tájékozódó budapestieknek is látni olyan főpolgármester-jelölti vitát, ahol ütköztetjük, mit gondolunk az elmúlt évek főpolgármesteri teljesítményéről és Budapest jövőjéről.”

Log in or sign up to view

See posts, photos and more on Facebook.

Kapcsolódó cikkek