Stadionavató lesz ma Nyíregyházán -videó

Megosztás

A labdarúgó NB I. 5. fordulójában a Nyíregyháza együttese már az új stadionjában fogadja a Videotont. A hazaiak abban bízhatnak, hogy az új stadion egy új kezdetet is jelent, hiszen eddig három ponttal a bajnokság utolsó előtti helyén állnak.

Az új stadion az Építési és Közlekedési Minisztérium beruházásában az Épkar Zrt. és a Nyír-Wetland Generál Zrt. kivitelezésében épült meg és összesen 8219 férőhelyes. Az átadást eredetileg a szezon kezdetére tervezték, de ezzel végül néhány hetet csúsztak.

Az új nyíregyházi arénáról a magyarapitok.hu egy videót is közzé tett, így megtekinthetjük a stadion lelátóját, új gyepszőnyegét, öltözőit és egyéb belső tereit.

A mérkőzés vasárnap délután 17:45-kor kezdődik majd.

A multifunkciós komplexumban a labdarúgó mérkőzések mellett koncerteket és más rendezvényeket is szerveznek majd. Elkészültével a város közösségi élete is egy jelentős új központot kap – írja az Origo.hu.
Emellett a stadiont a modern, UEFA-2 kategória követelményeinek megfelelően alakították ki, így nemzetközi mérkőzéseknek is otthont adhat majd.

Az aréna pályafűtést és  automata öntözőrendszert is kapott. Ennek kialakítása során külön figyelmet fordítottak a fenntarthatóságra is, a csapadékvíz gyűjtésével és felhasználásával öntöznek majd.

Az Átlátszó.hu értesülései szerint eredetileg 13,8 milliárdos összegre kötöttek szerződést a kivitelezőkkel, amit idén 3,7 milliárddal megemeltek. Az indoklás szerint a költségek amiatt emelkedtek jelentősen, mert mert statikai okokból mégis le kellett bontani azokat a szerkezeteket, amiket eredetileg meg akartak tartani. 

A magyarapitok.hu mellett a Nyíregyháza Spartacus FC is megosztott egy rövid videót az új stadionról:

Kapcsolódó cikkek