Életkép közlekedési kultúránkról: az M3-ason terelőtáblával ütötte egymást két sofőr – videó

Megosztás

Az csak részben derült ki, hogy pontosan miért rúgták össze a port ennyire, miközben láthatóan balesetet nem szenvedtek. Ugyanakkor a döbbenetes képsorokat elnézve kijelenthető, hogy jogosítvány nem feltétlenül való nekik.

A Magyar Közútkezelő tette közzé a nemrég saját térfigyelő kameráikkal készített felvételt. Közlekedésbiztonság a hétköznapokban.

Bár az olimpia részben véget ért már, de volt aki kedvet kapott és kifejlesztette az M3-as verekedős kihívás az autópályán nevű versenyszámot. Torlódásban tolakodás, bokszolás és a végére hagyták a “legjobbat”: a sávos táblával verekedést.

Ismét egy gyöngyszem a hétköznapokból. Az M3-as autópályán az egyik átterelésnél történt mindez.  A besorolásnál kezdődött a történet: kis piros kamionosunk előnyhöz akart jutni és még 2 autónyit a külső sávban akart előremenni bevágva egy személyautós elé.

Na most a művelet nem igazán jött össze: a besorolásnál egymás mögé kerültek az említett járművek, nem éppen a legszebb módon, amit duda szóval is jelzett a hátra került személyautós. És itt érkezünk meg a videóban is mutatott részlethez.

A kamionos megelégelte a mögötte haladó reakcióit, így megállt. Kiszálltak mindketten és indult az M3 Próba. Vitatkozás, bokorban talált eszközzel verekedés, sima boksz és végül segítségül hívták a sávos táblákat is, biztos, ami biztos alapon. Mindezt a dulakodás közben őket kikerülő autók előtt- mögött-között. Csoda, hogy nem lett belőle még egy gázolás is. Az egyik kívülről (szerencsére) lassan előző autónak neki is esett egyik bunyósunk.

Miután lemeccselték, mint akik jól végezték dolgukat, oldalra dobták a táblákat és tovább indultak. Teljesen feleslegesen kakaskodott az egyébként két külföldi sofőr, mert a párbajig egyáltalán nem volt dugó a szakaszon. Miattuk állt meg a forgalom, és az elindulásuk után csak fél órával később oszlott fel az álló kocsisor – erősítette meg a Közút. Ezért valóban megérte akkor leállni bunyózni.

A probléma az, hogy nemcsak szabálytalan, hanem még veszélyes is, amit csinálnak.

Kapcsolódó cikkek