Izgalmas meccsen nyerte meg a keleti rangadót a Nyíregyháza

Megosztás

Ha múltidézéssel szeretnénk kezdeni, összesen négy esztendő telt el, mióta a Szpari és a Loki, azaz a Nyíregyháza és a Debrecen összecsapott volna, tíz év elteltével pedig ismét az élvonalban, az NBI-ben találkoztak a régi riválisok. Új stadion, rangadó, gólok: a megyeszékhely futballcsapata végre ismét elhozta a régmúlt sikereinek hangulatát.

A debreceni szurkolókat a város határán kívül gyűjtötték össze, akik rendőri kísérettel, szirénázó autók felvezetésével érkeztek meg a stadionhoz, illetve ugyanilyen kiemelt figyelemben részesültek a vonattal utazók is. Ez persze nem véletlen: a két szurkolótábor közötti gyűlöletnek történelme van, 2007-ben például a meccs előtt és után is folyamatos volt a balhé. Akkor összesen nyolc helyen csaptak össze az ellenséges szurkolói csoportok, a rendőröknek pedig kényszerítő eszközöket kellett bevetnie, egy tömegverekedést például lovasrendőrök akadályoztak meg.

No Title

Nyíregyháza-Debrecen Áramszünet miatt elmaradt mérkőzés…. http://szud94.hu/

Egy áramszünet miatt elmaradt rangadó még 2013-ból

A hazai ultrák egy nagy molinót feszítettek ki, melyen a „Piros-kékben élünk Keleten” felirat állt. A mérkőzés felvezetésének részeként Révész Bálint, a Nyíregyháza Spartacus FC elnök-tulajdonosa üdvözölte a párizsi olimpián és paralimpián részt vett helyi sportolókat: Kovács Richárd ökölvívót, Helebrandt Máté gyaloglót, valamint a kerekesszékes vívót, Tarjányi Istvánt és edzőiket.

Bár az első percekben úgy tűnt, jól fog kezdődni Máté Csabának, a Ferencváros legendájának bemutatkozása a DVSC kispadján, másfél órával később ennek mégis az ellenkezője történt.

Dzsudzsák Balázs a középpályáról irányította a vendégek játékát, míg Szűcs Tamás előrébb húzódott, hogy a szélsők támadásait segítse. A vendégcsapat egy szöglet után, gyorsan megszerezte a vezetést, amikor Jorgo Pellumbi lőtte be a labdát a kapuba, amit Tóth Balázs még érintett, de nem tudott védeni.

A Szpari rövidesen egyenlített Nagy Barnabás találata által, éles szögből lőtt a bal felső sarokba. Még az első játékrész lefújása előtt megszerezte a vezetést a Nyíregyháza Navrátil góljával, egy megpattanó lövésnek köszönhetően.

A második félidőben a hazaiak tovább növelték előnyüket, Navrátil a második találatát is megszerezte, amit a hazai szurkolók óriási ünnepléssel fogadtak, igazi futballünnep volt a stadionban. Némi szépségtapaszt jelenthetett, hogy a vendégek 3-2-re csökkentették hátrányukat Dzsudzsák büntetője által, de a végelszámolásnál ez már nem okozott változást, a Nyíregyháza hosszú évek után először győzte le régi riválisát, így jelenleg a 10. helyen áll 7 ponttal.

Nyíregyháza Spartacus FC – Debreceni VSC 3-2 (2-1)
Nyíregyháza, 8000 néző
v: Berke
Nyíregyháza: Tóth B. – Baki, Gengeliczki, Jokic (Keresztes, 73.) – Navratil (Pinte, 83.), Keita, Toma (Kvekveszkiri, 84.), Nagy B. – Kovácsréti, Eppel (Ramos, a szünetben), Nagy D. (Gresó, 76.)
DVSC: Megyeri – Kocsis G. (Stojkovic, 63.), Dreskovic, Pellumbi, Ferenczi (Silue, 73.) – Lagator (Djurasek, 73.), Dzsudzsák – Kocsis D. (Domingues, a szünetben), Szűcs, Szécsi (Vajda B., 63.) – Bárány
gól: Nagy B. (23.), Navratil (36., 65.), illetve Pellumbi (8.), Dzsudzsák (79., 11-esből)
sárga lap: Toma (32.), Kovácsréti (45+2.), Keita (78.), Gresó (84.), Baki (92.), illetve Dreskovic (61.), Silue (89.)

Képek: Kovács Péter

Kapcsolódó cikkek