A szabolcsi börtön dolgozói már az oktatás alatt is kapnak fizetést

Megosztás

Nettó 400.000 forinttal csábították magukhoz a dolgozókat, akik a teljes járandóságukat megkapják már az oktatás alatt, miközben a börtön még csak most épül. Mekkora szerencse, hogy ehhez sem kellettek az uniós pénzek.

Már több mint ezerkétszázan jelentkeztek most épülő csengeri börtön meghirdetett állásaira, amely nem véletlenül ennyire népszerű: azok, akik a kiválasztás során tovább jutnak, már az oktatás ideje alatt is megkapják a fizetésüket, havi 400 ezret vihetnek haza. A létesítmény hétszáz embernek ad munkát – írja a Magyar Nemzet.

A büntetés-végrehajtási szervezet férőhelybővítési programjában épülő létesítmény közel 700 ember számára teremt munkalehetőséget Csenger térségében, a különböző pozíciókra eddig több mint ezerkétszázan jelentkeztek, akik közül kétszázan már túl vannak a kiválasztáson és elkezdhették a képzést.

– A meghirdetett munkakörökre 18–55 év közöttiek jelentkezését várjuk, akik fizikailag is pszichikailag is alkalmasak: a pályázók az egészségügyi alkalmassági mellett pszichológiai szűrésen is átesnek a kiválasztás során. Azok, akik ezeknek a feltételeknek megfelelnek és tovább jutnak, egy tizennégy hetes képzésen vesznek részt, ahol az alapismeretet megszerzése után a gyakorlati képzés következik. Ez azt jelenti, hogy a leendő munkatársaink már az építkezésen is részt vesznek és felügyelik a fogvatartottakat, valamint más intézetekben is gyakorló feladatokat is látnak el – tájékoztatott Bozsó Zoltán, a büntetés-végrehajtás agglomerációs parancsnoka. A dandártábornok hozzáfűzte: a tanulók már az oktatás ideje alatt is teljes bért kapnak.

Ezt azt jelenti, hogy egy körletfelügyelő nettó 400 ezer forintot, aki pedig diplomás képesítéssel rendelkezik, bruttó 700 ezer forintot vihet haza havonta. 

Kapcsolódó cikkek