A még csak épülő csengeri börtönbe havi 400 ezres nettóért toboroznak dolgozókat

Megosztás

Ez alig több, mint a másfélszerese egy 20 éve a pályán levő tanár átlagos havi járandóságának. Elég a szakmunkás végzettség az állás betöltéséhez.

Jövő őszre épülhet fel a börtön, ahova már most olyan fizetéssel várják a dolgozókat (igaz, nem ismerhetjük az addig lezajló inflációs rátát), amiről a legtöbb magyar dolgozó ember csak álmodni mer. Havi 400 ezer forintos nettóért.

Akár havi nettó 400 ezer forintot is kereshetnek a körletfelügyelők a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Csengeren épülő új börtönben, írja az Index. Makula György, a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnokságának (BvOP) kommunikációs igazgatója elmondta, hogy a jelentkezőknek minimum szakmunkás végzettséggel kell rendelkezniük.

Az álláshirdetés szerint a körletfelügyelő alapilletménye 2024-től bruttó 589 ezer forint lesz, emellé bruttó 200 ezer forint értékben jár cafetéria. Ehhez jön még az évi 96 ezer forintos ruházati illetmény, a bruttó 38 ezres albérleti hozzájárulás, illetve az útiköltség-térítés.

A tervek szerint az 1500 fős börtön 2024 őszére épülhet fel, de már toborozzák a személyzetet. Az új börtön működtetéséhez 700 emberre lesz szükség. Négy osztállyal indult a leendő börtönőrök képzése, a jelentkezők a 14 hetes képzés alatt végig teljes bért kapnak. Fotó: bvop

Kapcsolódó cikkek