Borzalmas halálos baleset Mátészalkán – a busz letarolta a szabálytalanul eléhajtó Suzukit

Megosztás

A piros Suzuki Swift a vezető oldalán hatalmas ütést kapott a busztól, ami szinte letarolta a személyautót. Egy ember életét már nem lehetett megmenteni, a sofőr pedig válságos állapotban került kórházba. A személyautó nem vette figyelembe a STOP-táblát.

Hétfőn reggel hét óra előtt pár perccel egy Suzuki vezetője figyelmen kívül hagyott egy stop táblát és gyakorlatilag fékezés nélkül hajtott a kereszteződésben. A busz sofőrje csak egy piros csíkot látott, így érzékeltetve a pillanatok alatt bekövetkezett tragédiát – számolt be róla a Frissmedia.hu.

Egy munkás buszjárat és egy személyautó ütközött össze Mátészalkán, a Zöldfa utca és a Rákóczi utca kereszteződésében. A buszon csak a vezetője tartózkodott, míg az autóban hárman utaztak, utóbbiak beszorultak. A mátészalkai hivatásos tűzoltók emelték ki mindhármukat.

A helyszínre mentőhelikopter és több földi egység is érkezett. A gépkocsi vezetőjét újraélesztetek, akit végül válságos állapotban légi úton szállítottak kórházba. Édesapját, aki a jobb oldalon, elől ült életveszélyes, de stabil állapotban földi úton szállították kórházba.

Azonban a bal hátul ülő idős 84 éves nő életét már nem lehetett megmenteni, ő a helyszínen meghalt. Információink szerint a személygépkocsi vezetője valamiért figyelmen kívül hagyta a stop táblát. A helyi lakosok szerint a kereszteződés nagyon veszélyes, mivel sokan megállás nélkül hajtanak a védett kereszteződésben. Fontos tény, hogy a kereszteződés egy veszélyes zóna, mivel a a beláthatóságát több tényező is nehezíti. Épp ezért még tükör is kihelyezésre került, ami nagyban segíti a láthatóságot és így az észlelést.

Kapcsolódó cikkek