Eltemették a nemrég kegyetlenül meggyilkolt, 12 éves tiszarádi kislányt

Megosztás

Édesanyja életveszélyes fenyegetések miatt nem mert elmenni a búcsúztatóra. Ez a bűnügy pedig enélkül is éppen elég borzalmas már.

Rengetegen érkeztek a tiszarádi temetőbe csütörtök délelőtt, hogy végső búcsút vegyenek Rebekától. Koszorúkkal, virágokkal a kezükben sétáltak a gyászolók a ravatalhoz, ahol a 12 éves korában elhunyt gyermek holtteste feküdt egy hófehér, zárt koporsóban. A részletekről a Blikk.hu számolt be.

Másfél hete oltották ki kegyetlenül az életét: a családjával együtt élő 32 éves B. Dávid előbb egy erdőbe csalta Nyíregyházán, megerőszakolta, végül megkötözte és megfojtotta őt. A búcsúztató református szertartás szerint zajlott, egy plébános mondott megható beszédet, amit hallgatva mindenkinek összeszorult a szíve. Kiderült, a kislányt egy nappal a születésnapja után gyilkolták meg.

  • A kislány édesanyja életveszélyes fenyegetések miatt nem mert elmenni a temetésre
  • A családok közötti konfliktus miatt civil rendőrök vigyáztak a rendre
  • Büntetőeljárás keretében vizsgálják a megölt kislány anyjának felelősségét

– Mária és Richárd gyermekeként született Nyíregyházán. Édesapját sajnos nem ismerhette, ugyanis születése előtt elhalálozott. A család nehéz körülményeire való tekintettel életében fontos szerep jutott nagymamájára, élete első másfél évében ő gondoskodott róla. Később édesanyjával és nevelőapjával, Jánossal, valamint négy testvérével éltek együtt. Szerény körülmények között nevelkedett, mégis végtelenül kedves, barátságos és életvidám gyermek volt. Eközben édesanyjának segített a háztartás vezetésében és a kisebb testvérei ellátásában. Ahogy a korabeli lányok, ő is szeretett beszélgetni, zenét hallgatni, táncolni. Bízott az emberek jóindulatában. Nagyon sok időt töltött kedves nagymamájával: sokat beszélgettek, valamint egymás segítésén fáradoztak. Végül 2024. szeptember 21-én életének 12. esztendejében tragikus körülmények között életét vesztette. Családja számára nem adatott meg az elbúcsúzás lehetősége. A következő kis verssel igyekeznek fájdalmukat szavakba önteni: „Elmentem tőletek, nem tudtam búcsúzni, Nem volt már időm, el kellett indulni. Szívetekben hagyom emlékem örökre, Ha látni akartok, nézzetek csak fel az égre.”

A gyilkos a letartóztatásakor a bíróság folyosóján beszélt arról, hogy Mária pontosan tudta, hogy viszonya van a lányával. Sőt, azzal is tisztában volt, hogy többször szexuális kapcsolatot is létesítettek. A faluban sokan emiatt a kislány édesanyját hibáztatják, és fenyegetik, ezért el sem mert jönni a saját gyermeke temetésére. Jelenleg Gávavencsellőn, a párja családjánál húzza meg magát.

Kapcsolódó cikkek