Gyermekkori barátját késelte halálra egy férfi Szabolcsban, mindezt kamera rögzítette

Megosztás

Egyikük lakásán történt az eset italozást követően, a nappali kamerája pedig részletesen rögzítette a kegyetlen gyilkosságot.

A Nyiregyhaza.hu információi szerint különös kegyetlenséggel, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárásban húsz év fegyházbüntetésre és tíz év közügyektől eltiltás mellékbüntetésre ítélte 2024. április 17-én a Nyíregyházi Törvényszék azt a – beszámítási képességében nem korlátozott – vádlottat, aki gyermekkori barátját késelte halálra.

Az ítélet tényállása szerint L.E. vádlott és a sértett azonos munkahelyen dolgoztak, illetve a magánéletben is baráti kapcsolatban álltak. 2022. november 29-én délelőtt a sértett felkereste lakásán a vádlottat azzal a céllal, hogy a jelenléti ívet aláírassa vele, ezt követően pedig pálinkázni kezdtek, melytől egy idő után mindketten ittas állapotba kerültek, majd ismeretlen okból összeszólalkoztak. L.E. több alkalommal arcon ütötte a fotelben ülő – az alkoholmérgezés szintjével határos ittassága miatt mozgásában akadályozott – sértettet, felsőtestével ráhajolt, leszorítva tartotta, majd a magához vett zsebkéssel többször oly módon a nyakába döfött, hogy nem csupán megszúrta, hanem fel is hasította a sértett nyakát. Mindezen cselekménysort a nappaliban elhelyezett kamera végig rögzítette.

A bántalmazást követően a vádlott a hálószobába ment aludni, a sértett pedig a sérülései következtében a helyszínen elhalálozott. Az ítélet nem jogerős, az ügyész súlyosbításért, míg a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett – adta hírül a Nyíregyházi Törvényszék.

Kapcsolódó cikkek