Átmeneti volt a nyugalom, hétfőn és kedden újra óriási zivatarok és felhőszakadás Szabolcs megyében

Megosztás

Nagyon kétarcú lesz az időjárás a héten. Hétfőn és kedden ismét jönnek a heves zivatarok, felhőszakadással, jégesővel, némi megnyugvás után pedig a hét második felében könnyedén 30 fok feletti kánikula köszönthet be.

Csak átmeneti a nyugalom, hétfőre visszatérnek a zivatarok, és még kedden is sokfelé leszakadhat az ég. Ne tévesszen meg senkit a vasárnapi nyugodtabb időjárás, hétfőre ugyanis visszatérnek a viharok.

Egy újabb alacsony nyomású képződmény hatására hétfőn ismét egyre nagyobb számban kell zivatarokra készülni.

Felhőszakadás, jégeső, viharos széllökések terítéken ismét. Dél, délnyugat felől érkeznek a viharok, köztük heves zivatarok is várhatók. Ezekhez felhőszakadás, akár nagyobb méretű jég és 70-80 km/órát meghaladó erejű széllökések társulhatnak. Különösen a dombos-hegyes tájakon villámárvíz veszélye is fennáll, az észak-keleti részeken is.

A zivatarok hétfő éjjelre sem csengenek le teljesen, majd kedden már egy északnyugat felől érkező hidegfront miatt szakadhat le többfelé az ég. Heves zivatarok még ekkor is előfordulhatnak, erre nagyobb esély a déli és keleti országrészben lesz. A szél délnyugatiról egyre inkább nyugatra, északnyugatira fordul, zivataroktól függetlenül is sokfelé feltámad. A maximumok kicsivel már az átlag alatt, 20 és 26 fok között alakulnak.

Szerdától szárazabb napok jönnek, már jóval kevesebb helyen alakulhatnak ki záporok, zivatarok, heves viharoktól pedig nem kell tartani. Ezzel együtt melegszik az idő, a hét második felében egyre többfelé léphetjük át a 30 fokot – számolt be erről az Időkép.hu.

Kapcsolódó cikkek