Szeptember 13-án és 14-én újra itt a Tirpák Fesztivál és a II. Erdők-Mezők Asztala Vadgasztronómiai Fesztivál Nyíregyházán.
Nyíregyháza belvárosa ismét egy nagyszabású rendezvénynek ad otthont a hétvégén. Szeptember 13-án és 14-én a Kossuth téren rendezik meg a Tirpák Fesztivált és a II. Erdők-Mezők Asztala Vadgasztronómiai Fesztivált. A kétnapos eseményen több mint százötven ételkülönlegességet, valamint színes kulturális programokat kínálnak a látogatóknak. Az eseményről már a Szabolcs24 is beszámolt, a részleteket pedig a Nyiregyhaza.hu bontotta ki.
A két nap alatt mintegy hatvan csapat áll a bográcsok és sütők mellé. A főzőversenyen leveseket, főételeket, desszerteket és komplett menüsorokat bírál majd a zsűri, aki nemcsak az ízeket, hanem az ötletességet és a tálalást is értékeli. Az ételeket kóstolójeggyel lehet megvásárolni a főzőcsapatoktól. Egy darab jegy ezer forintba kerül, és a belváros öt pontján, valamint a Kossuth téren több helyszínen is megvásárolható. A Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Észak-Alföldi régiója idén egy-egy vándorserleget is útjára indít, amely évről évre a legjobb főzőcsapathoz kerül. A résztvevők többsége Nyíregyházáról és a térségből érkezik majd, valamint egy különleges vendégcsapat is részt vesz.
A fesztivál szombaton reggel 9 óra 45-kor a Szabolcsi Koncert Fúvószenekar és a mazsorettek felvonulásával kezdődik, 10 órától pedig ünnepélyes megnyitóval folytatódik. Délelőtt és kora délután helyi kulturális csoportok lépnek színpadra, majd koncertet ad Josh és Betti, ezt követi a V-Tech, este pedig a Wellhello. A szombati napon a Nyíregyházi Televízió stábja is kötényt ölt, és csülökpörkölttel várja az érdeklődőket. Vasárnap a vadgasztronómiai programoké a főszerep, ahol szintén zsűri értékeli majd az ételeket.