Ezen a hétvégén Nyíregyháza megtelik élettel és illatokkal

Megosztás

A Nyíregyházán szeptember közepén megrendezésre kerülő Tirpák Fesztivál egy izgalmas, ingyenes esemény, amely a történelem, a kultúra és a gasztronómia összefonódását ünnepli. A fesztivál célja, hogy bemutassa a város tirpák örökségét, amely a 18. században ide települt szlovákok kulturális és kulináris hagyományaiból táplálkozik.

A szeptember 14-én, szombaton kezdődő eseményen a látogatók különféle hagyományos tirpák ételeket kóstolhatnak meg, miközben megismerkedhetnek a helyi szokásokkal, népviseletekkel és kézműves mesterségekkel is. A fesztivál színes programkínálata vasárnap is várja az érdeklődőket, gasztronómiai bemutatókkal, kulturális előadásokkal és családi programokkal.

A testvér- és partnervárosok képviselői is részt vesznek az eseményen, hangsúlyozta dr. Ulrich Attila alpolgármester a nyiregyhaza.hu megkeresésére. Tizenegy város küldöttsége érkezik, köztük Garamszentgyörgyé is, amely kiemelt szerepet kap a rendezvényen. – Ez a fesztivál nagyszerű alkalom arra, hogy megerősítsük városaink közötti kapcsolatokat, és megismertessük egymással kultúránkat és hagyományainkat. Garamszentgyörgyről olyanok is érkeznek, akik egykor Nyíregyházán születtek, de mára elszármaztak, és még mindig beszélik a tirpák nyelvet. Nagy öröm számunkra, hogy elfogadták meghívásunkat, és saját kórusukkal lépnek fel a fesztiválon, ami mindannyiunk számára különleges élmény lesz

A Tirpák Fesztivál nem csupán egy ünnep, hanem egy lehetőség arra, hogy közelebbről is megismerjük Nyíregyháza gazdag történelmi múltját és hagyományait.

Kapcsolódó cikkek