Díjmentessé válnak az autópályák városokat elkerülő útszakaszai… csak nem nálunk

Megosztás

Nagyon sok olyan hely van, ahol tudják, hogy fontos lenne a hatalmas forgalmat inkább kiterelni a városokból. Nálunk viszont inkább fizetőssé tette a Fidesz a miskolci elkerülőt is.

Míg Magyarország januártól éppen fizetőssé tette Budapest elkerülőjét, az M0-s autóutat, vagy az M30-as miskolci elkerülőjét, illetve az M44-es gyorsforgalmit, addig Szlovákiában éppen az ellenkezője történt augusztus elsejétől: a Közlekedési Minisztérium döntése szerint ugyanis a nagyobb városokat elkerülő autópályaszakaszok ingyenesek használhatók az országban. Az iho.hu azt írja, hogy így kb. kétszáz kilométer hosszú szakasz lett díjmentes.

Idetartoznak a Pozsonyt, Nyitrát, Kassát, Eperjest, Poprádot, Zsolnát és Csácát elkerülő autópályaszakaszok. Ugyanettől a naptól elérhető Szlovákiában az egynapos autópálya-matrica is, ami naptári napra vásárolható 5, 40 eurórét. Az országban megszüntetik az éves matricát, de meghagyják a 365 napos verziót, amit az év bármely napján meg lehet vásárolni, és onnantól 365 napig érvényes. (via Telex)

Kapcsolódó cikkek