Ezt beszélik: A független vidéki média legérdekesebb heti cikkei

A Fidesz bajuszát húzogató polgármesterek, az országos hírű tündérkert hányatott sorsa, a közművelődés önkéntes városi napszámosa és a lebontott kalandpark szerepel többek között a független vidéki média heti sajtószemléjében. További témákként az olvasók figyelmébe ajánlunk egy magyarokat is érintő osztrák választási beszámolót, egy hirtelen megszüntetett rádióműsort, egy megáldott nővérszállót és egy listát, amely azoknak az országgyűlési képviselőknek a neveit tartalmazza, akiknek megszámláltattak a napjai.

Tovább olvasom

Ezt beszélik – lapszemle a független vidéki média legérdekesebb heti írásaiból

A szexuális visszaéléseket elkövető, felfüggesztett kecskeméti plébános, a leégett miskolctapolcai barlangfürdő, az épülő vitnyédi menekülttábor és a rabszolgamunkára kényszerített egyetemista: többek között ezekről a témákról írtak a héten a vidéki független lapok szerkesztőségei. A Budapesten túl működő weboldalakon szeptember közepén szó esett emellett még az eltűnő szegedi füves parkokról, a Tisza Párt szolnoki bástyájáról, a debreceni Nagytemplom toronyóráinak rendbetételéről és a soproni Líceum falainak üzeneteiről is.

Tovább olvasom

Magyarország sokkal jobban látszik közvetlen közelről – független vidéki médiaszemle

Szlovákok költöznek át Magyarországra a határ mentén. A választás megtörténtével lényegtelenné vált a környezetszennyezés? A városi rendőrkapitányt hivatali bűncselekmények elkövetésével gyanúsítják. Elesett a kánikulában a fürdő, több mint egy órát álltak sorban a tűző napon az emberek. Befogadják a gazdátlanul maradt kétezer facsemetét, mégis lesz klímaerdő, csak máshol. Sűrű, sötét folyadék ömlött a patakba. 

Tovább olvasom

Független vidéki sajtó: vasúti történetek, nem mindig életmentő gondosóra és az év legédesebb témája a heti menü

Életmentő lehet a gondosóra viselése, egy kis borsodi településen azonban az egyik igénylő rosszul járt azzal, hogy sokat használta.  A Debreciner a Дeva néven alkotó zenésszel és énekessel készített interjút, amelyben arról is szó van, hogy egyre több nő vesz részt alkotóként a magyar zenei életben. A szombathelyi központú Nyugat.hu a magyar vasúton tapasztalható állapotokról ír, leginkább jegykezeléssel kapcsolatos panaszokat feldolgozva, míg Szeged független lapja sokkal édesebb témával foglalkozott a héten. Az viszont már megintcsak nem túl jó hír, hogy Szolnok egyik leghíresebb kutyáján életmentő műtétet kellett végrehajtani nemrég. Erről…

Tovább olvasom

Heti lapszemle: ezek voltak a független vidéki média legérdekesebb cikkei az elmúlt héten

Borsod24 – Három éve húzódik a Diósgyőri vár felújítása Egy év kényszerszünet és kétmilliárd forint plusz költség után idén tavasszal ismét felvonult a kivitelező és folytatódott a Diósgyőri vár felújítása. A hányatott sorsú építmény rekonstrukciója a legfrissebb hírek szerint 2025 tavaszán befejeződhet, de a helyiek kezdenek kissé szkeptikusak lenni. Debreciner: Közel 10 millió forintot ítélt meg a bíróság egy pedagógusnak a Debreceni Tankerülettel szemben Újabb ítéletet hirdetett a Debreceni Törvényszék egy pedagógusperben. A tanítónő nemcsak a helyettesítések után járó, elmaradt illetménypótlékait kérte a Debreceni Tankerületi Központtól, hanem még a státusztörvény hatályba…

Tovább olvasom

Heti lapszemle: A független vidéki média legérdekesebb cikkei

Az egész város által gyászolt utcai citerás, a kínai online áruház hatása a magyar vevőkre, Márky-Zay megafonos autója, a búcsúzó szolnoki fideszes polgármester, a megváltoztatott színészgárda, az ellopott köztéri pad és a felújított út hibái: ezek a témák érdekelték a legjobban a független vidéki sajtó munkatársait a választások utáni héten Magyarországon. 

Tovább olvasom

Ezt beszélik: sajtószemle a vidéki Magyarország független hírportáljaiból

A horvátországi nyaralás költségei, az orosz szupermarket hálózat hazai terjeszkedése, az egyre szaporodó összeesküvés-elméletek, egy megyeszékhely polgármesterének főbűnei, a Békemenetre utaztatott vidékiek és a plakáttengerbe fulladó nagyváros: többek között ezekről a témákról írt a független vidéki sajtó ezen a héten Magyarországon.

Tovább olvasom

Magyar Péter előtt, Magyar Péter után, de nem csak róla és nem csak politikáról szóltak a hírek

Nem lebontják, hanem találtak befektetőt és felújítják a jó ideje nem lakott toronyházat Miskolcon. Vannak, akik már látták Magyar Pétert, és friss élmény volt nekik a találkozás a Tisza Párt EP- és budapesti listáját is vezető politikussal, és van ahol még csak várják, hogy hozzájuk is érkezzen. Emellett zajlik a kampány persze, mindenféle fura költésekkel, és még érdekesebb ötletekkel. Az elhíresült pécsi buszbotrányt újságírók beszélték ki egy friss podcastban, Kecskeméten pedig az orosz diszkontáruház érkezéséről pletykálnak.

Tovább olvasom

Az online sajtó már jó ideje átvette a vezetést, mint fő hírforrás, de hogy állunk a többivel?

Nemcsak az idősebb, de a fiatalabb generáció is tisztában van azzal, hogy a közösségi médiás felületeken találkozhat a legkevésbé teljesen megbízható hírekkel. Az online híroldalak a legnépszerűbbek, de a nyomtatott magazinok ideje sem áldozott még le. Az internetről rengeteg információt szerzünk be. A Z-generáció az online megjelenő cikkeket tartja a legmegbízhatóbbnak, ezt követik a nyomtatott magazinok, és csak a harmadik helyen vannak a közösségimédia-felületek – írja a Média1. Az Eurostat, az Európai Unió statisztikai főigazgatósága 2022-es tájékoztatása alapján, a 16 és 74 év közötti európai uniós polgárok közül 10-ből közel 9 használta 2021-ben az…

Tovább olvasom

Jó reggelt, Szolnok! – Szerdai időjárás, név- és születésnaposok, ezen a napon történt

Ilyen időre számíthatunk ma Szerdán délelőtt több lesz a napsütés, csapadékra Szolnokon nem kell számítani. Hajnalban 8-10, délután 16-20 fok várható. Ma őket ünnepeljük Névnap Vencel, Bernárd, Bernát, Isméria, Izméne, Jusztina, Jusztínia, Pelbárt, Salamon, Salvador, Szelim, Tárkány, Velek A Vencel név eredete és jelentése Szláv-német eredetű, a szláv Venceslav német Wenzeslaw alakjából. Jelentése: koszorú, dicsőség. A Vencel név jellemzése Nagy álmodozó, nagy mesemondó típus a nevet viselője. Néha elrugaszkodik a valóságtól, nem szeret a realitások talaján állni. Kutya névnap: Szofi, Szotyi Cica névnap: Jeromos, Szotyi Hörcsög névnap: Álmos, Almus Születésnaposok I.…

Tovább olvasom