Lekamerázták, ahogy a vonatállomáson átrobog a szerelvény, maga előtt tolva a becsapódás után egy személyautót – videó

Megosztás

Vagyis annak roncsait. Ezen a szakaszon 120-szal szoktak végigszáguldani a gyorsvonatok, a várakozó utasok közül rengetegen fel sem fogták, hogy a halálos vasúti baleset végjátékát látják. Ijesztő, hogy mennyire semmit nem jelentett a személyautó a vonatszerelvénynek.

A vonatra várakozó utasok éppen egy halálos vonatbaleset következményeit nézték végig, szerencse a szerencsétlenségben, hogy a vonat ezen a szakaszon már a roncsot úgy tolta maga előtt nagy sebességgel, hogy arról már semmilyen alkatrész nem szakadt le és vágódott az utasok közé.

Személygépkocsi és vonat karambolozott Cegléden vasárnap este. A baleset Cegléd egyik külvárosi részén, a Budai úti vasúti átjáróban történt, ahol a személyautót a vonat több méteren tolta maga előtt. Egy ember utazott a járműben, aki begyűrődött a roncsba, és a helyszínen életét vesztette. A vonaton mintegy nyolcszázan utaztak, ahogyan pedig azt a Szol24 korábban megírta, a fénysorompó jól működött, tilosat jelzett. 

Az esetről hétfőn egy felvétel is megjelent, melyet a Cegléd Városi Televízió YouTube-oldalára küldött be egy nézőjük. Ezt a Szegeder.hu szúrta ki. A videón a baleset maga nem látszik, de az igen, ahogy az átjáró utáni vasútállomáson végigtolta a vonat a már összegyűrődött autót, az emberek pedig egy ideig fel se fogták, hogy mit látnak. A kamerázó illető viszont épp a naplementét fotózta, amikor meglátta, mi történik.

A mozdonyvezető hiába kürtölt és fékezett, nem tudott megállni, hiszen hiába van itt állomás, a távolsági vonatok – mint amilyen a balesetet elszenvedő is volt – ezen a részen 120 kilométer/órával robognak át. 

Videófelvétel a halálos vonatbalesetről

Adás: 2024. 08. 26. Híradó – CTV Videófelvételt juttatott el egy nézőnk a tegnapi vonatbalesetről, amely a Budai úti vasúti átjáróban történt és amelyben egy ember meghalt. A felvételen látszik, ahogyan maga előtt tolja többszáz méteren keresztül a vonat a személyautót. Úgy tudjuk, a balesetkor működött a fény-és a félsorompó.

Kapcsolódó cikkek